Wanneer incassobureau inschakelen

Wanneer mag u een incassobureau inschakelen?

Uw klant betaalt de door u verzonden rekening niet. Wanneer mag u een incassobureau inschakelen?

Er is niks vervelender dan rekeningen die onbetaald blijven. Het factureren van een bedrag biedt namelijk nog geen zekerheid dat deze ook binnen de afgesproken termijn wordt betaalt. Sterker nog, het kan zelfs voorkomen dat uw debiteur helemaal geen betaling verricht. Hoe gaat u hiermee om? Een incassobureau inschakelen is ten slotte een grote stap voor veel ondernemers. Het is echter van belang om hier niet te lang mee te wachten. En wanneer mag u eigenlijk een incassobureau inschakelen?

Wanneer incassobureau inschakelen bij een bedrijf.

Wanneer u zaken doet met iemand handelende vanuit zijn of haar beroep of bedrijf, dan is uw betalingstermijn leidend. Na het verstrijken van de vooraf afgesproken betalingstermijn, bent u gerechtigd om een incassobureau in te schakelen. Is er onderling geen betalingstermijn afgesproken, dan geldt de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen na het verzenden van uw factuur.

Wanneer incassobureau inschakelen bij een particulier.

Is uw klant een consument, dan bepaalt de wet dat er eerst een “14-dagen brief” gestuurd moet worden om aanspraak te kunnen maken op incassokosten. Is de betalingstermijn van deze aanmaning verstreken, dan kunnen er incassokosten in rekening gebracht worden bij de debiteur en kunt u een incassobureau inschakelen. De 14-dagen brief moet wel aan enkele wettelijke eisen voldoen. Zo moet u de incassokosten die in rekening worden gebracht bij de debiteur in de brief benoemen. De hoogte van de incassokosten voor uw vordering kunt u hier uitrekenen. U kunt het versturen van deze brief ook aan ons uitbesteden.

Meer informatie?

of

Kunnen wij u helpen?

Incasso inschakelen

Incassobureau inschakelen? Wij gaan direct voor u aan de slag.