fbpx
Wanneer incassobureau inschakelen

Wanneer mag u een incassobureau inschakelen?

Uw klant betaalt de door u verzonden rekening niet. Wanneer mag u een incassobureau inschakelen?

Er is niks vervelender dan rekeningen die onbetaald blijven. Het factureren van een bedrag biedt namelijk nog geen zekerheid dat deze ook binnen de afgesproken termijn wordt betaalt. Sterker nog, het kan zelfs voorkomen dat uw debiteur helemaal geen betaling verricht. Hoe gaat u hiermee om? Het inschakelen van een incassobureau is ten slotte een grote stap voor veel ondernemers. Het is echter van belang om hier niet te lang mee te wachten. Wanneer mag u eigenlijk een incassobureau inschakelen?

U heeft een vordering op een bedrijf.

Wanneer u zaken doet met iemand handelende vanuit zijn of haar beroep of bedrijf, dan is uw betalingstermijn leidend. Na het verstrijken van de vooraf afgesproken betalingstermijn, bent u gerechtigd om een incassobureau in te schakelen. Is er onderling geen betalingstermijn afgesproken, dan geldt de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen na het verzenden van uw factuur.

U heeft een vordering op een particulier.

Is uw klant een consument, dan bepaalt de wet dat er eerst een “14-dagen brief” gestuurd moet worden om aanspraak te kunnen maken op incassokosten. Is de betalingstermijn van deze aanmaning verstreken, dan kunnen er incassokosten in rekening gebracht worden bij de debiteur. De 14-dagen brief moet aan enkele wettelijke eisen voldoen. Zo moet u de incassokosten die in rekening worden gebracht bij de debiteur in de brief benoemen. De hoogte van de incassokosten voor uw vordering kunt u hier uitrekenen. U kunt het versturen van deze brief ook aan ons uitbesteden.

Incassobureau inschakelen.

Wordt er niet betaald? Op deze pagina kunt u uw incasso indienen. U kunt natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Bel hiervoor naar 085-3012916 of vul het contactformulier hieronder in.

CAPTCHA code:
captcha

Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *