Let op oplichters nep incassomail

Let op: oplichters actief die nepmails sturen uit de naam van Bureau Incasso.

Deze week zijn wij meermaals benaderd door bedrijven die een nep incassomail hebben ontvangen uit onze naam. Wij willen u graag waarschuwen voor deze vorm van oplichting. Deel dit bericht zo veel mogelijk in uw netwerk, om zo onnodige slachtoffers te voorkomen.

Momenteel zijn wij slachtoffer van identiteitsfraude, waarbij ons logo en onze naam door cybercriminelen worden gebruikt voor het versturen van spookfacturen. Middels het gebruiken van ons logo en onze naam, willen de cybercriminelen de indruk wekken dat de nep incassomails van ons kantoor afkomstig zijn. Wij zijn echter op geen enkele manier verbonden aan deze mails. Ondertussen hebben wij een melding gemaakt bij de politie en is de genoemde bankrekening aangekaart bij de betreffende bank.

Wat kunt u hiertegen doen?

  1. Controleer zelf of het een nep incassomail betreft. Later in dit bericht geven wij u tips om dit te herkennen. Ook hebben wij voor u een voorbeeld van deze nep incassomail toegevoegd.
  2. Is er sprake van een nep mail? Negeer deze mail dan en ga niet over tot betaling.
  3. Geef de (poging tot) fraude door aan het meldpunt fraudehelpdesk.

Wij vinden het natuurlijk erg vervelend dat u deze nep incassomail heeft ontvangen. Ook begrijpen wij erg goed dat u vragen heeft over de door u ontvangen mail. Als u ondanks onderstaande tips nog twijfels heeft over de echtheid van een aanmaning, stuur de mail dan gerust door naar info@bureauincasso.nl om er zeker van te zijn dat u met een valse aanmaning te maken heeft.

Enkele tips om de nep incassomail te herkennen:
– Onze mails worden altijd verzonden vanuit een mailadres die eindigt op @bureauincasso.nl. Aangetekende mails verzenden wij met ZekerMailen.nl
– In de nep incassomail wordt een algemene aanheft gebruikt. Bureau Incasso spreekt u altijd aan met uw (bedrijfs)naam.
– Het vestigingsadres in de mail komt niet overeen met ons adres.
– Let op het taalgebruik en de vormgeving. Hoewel de fraudeurs steeds professioneler te werk gaan, staan er nog vaak taal- en vormgevingsfouten in de berichten.
– Wij vermelden altijd een dossiernummer in onze communicatie.

Onderstaand treft u een voorbeeld van de nep incassomail:

Let op oplichters nep incassomail

Heeft u een incassobureau of gerechtsdeurwaarder nodig?
Heeft u een debiteur die niet wil betalen? Wij nemen deze zaak graag voor u uit handen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.