Een incassobureau inschakelen als ZZP'er

- Incasso op no cure, no pay basis. Ook voor ZZP'ers

- Uw debiteur betaalt de kosten.

- Geen minimaal vorderingsbedrag of minimum aantallen.

- Geen verrassingen achteraf.

Als ZZP'er een incassobureau inschakelen.

Onbetaalde facturen zijn voor u als ZZP’er erg vervelend. U wacht maar tot uw opdrachtgever de factuur gaat betalen, maar helaas. Zelfs na meerdere herinneringen ontvangt u maar geen betaling. Wanneer kan je dan als ZZP’er een incassobureau inschakelen? En wat zijn dan voor u de kosten? Soms kan het inschakelen van een incassobureau voor ZZP’ers al eerder en makkelijker dan u zou denken. Bovendien hoeft het u als ZZP’er ook geen geld te kosten.

Incassobureau inschakelen ZZP

Incasso voor zzp'ers op no cure no pay basis.

Snel beschikking over het geld waar u recht op heeft.

incassobureau voor zzp'ers zonder bijkomende kosten.

Een slagingspercentage van maar liefst 95%.

Waar moet u rekening mee houden bij het inschakelen van een incassobureau als ZZP'er?

Welke betalingstermijn hanteert u als ZZP’er?
Voordat u als ZZP’er een incassobureau inschakelt, is het belangrijk om te bedenken welke betalingstermijn u hanteert. Doorgaans hanteren ZZP’ers een betalingstermijn van 14 of 30 dagen. Grote opdrachtgevers proberen ook weleens een betalingstermijn van 60 dagen af te dwingen. Echter is dit voor u als ZZP’er natuurlijk erg lastig om zo lang te wachten. Wettelijk is de standaard betaaltermijn 30 dagen. Deze termijn geld op het moment dat er onderling niks is afgesproken over de termijn. Indien gewenst kunt u in uw voorwaarden een betalingstermijn van 7 of 14 dagen opnemen. 

Wanneer mag u als ZZP’er een incassobureau inschakelen?
Op het moment dat de betalingstermijn is verstreken, dan mag u als ZZP’er al een incassobureau inschakelen. Het is natuurlijk wel zo netjes om uw opdrachtgever eerst een herinnering te sturen. Bij particulieren klanten is dit zelfs verplicht. Ook moet deze herinnering aan specifieke eisen voldoen. Daarentegen kunnen wij die herinnering (WIK-brief) ook voor u verzorgen. Dan weet u zeker dat deze aan alle benodigde eisen voldoet. Naast het versturen van een herinnering, kunt u natuurlijk ook de debiteur nog bellen. U bent dit echter niet verplicht. Als ZZP’er heeft u het natuurlijk al druk genoeg.

Meer informatie?

of

Kunnen wij u helpen?

Incasso inschakelen

Incassobureau inschakelen? Wij gaan direct voor u aan de slag.